< 1h
2 osób

Zupa z paluszkami krabowymi i Mleczkiem kokosowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: wietnamska

Smak: łagodny

Składniki

  • Mleczko kokosowe 1 opakowanie
  • &nbsp;
  • 300 ml bulionu warzywnego lub rybnego
  • 8-10 paluszków krabowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 3 papryczki chili
  • 1 pomidor
  • 1 świeżego ogórka
  • 1 cebula dymka
  • 1 garść suszonych listków limonki kaffir
  • 1 łyżka oleju
  • czarny pieprz
  • sól
  • sos sojowy do smaku&nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W garnku rozgrzewamy olej.

  • Krok 2.

    Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili oraz czosnek i obrany imbir przeciśnięte przez praskę.

  • Krok 3.

    Podsmażamy, a następnie dodajemy białą część dymki.

  • Krok 4.

    &nbsp;

  • Krok 5.

    Zalewamy bulionem, dolewamy mleczko kokosowe, liście limonki kaffir oraz sos sojowy.

  • Krok 6.

    Gotujemy około 10 minut.

  • Krok 7.

    &nbsp;

  • Krok 8.

    Dodajemy pomidor pokrojony w spore kawałki, ogórek pokrojony w drobną kostkę oraz paluszki krabowe pokrojone pod kątem w małe romby.

  • Krok 9.

    Podgrzewamy 2 minuty, żeby wszystkie składniki się podgrzały.

  • Krok 10.

    &nbsp;

  • Krok 11.

    Zupę doprawiamy do smaku i podajemy posypaną posiekaną dymką.

  • Krok 12.

  • Krok 13.

  • Krok 14.

    www.

  • Krok 15.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 16.

    149651965104881.

  • Krok 17.

    -2207520000.

  • Krok 18.

    1432796038.

  • Krok 19.

    /800416786695059/

  • Krok 20.

    &nbsp;

  • Krok 21.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 22.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności