30 min
2 osób

Zapiekanki

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: chińska

Smak: słodki

Składniki

  • 1 bagietka
  • 6 plastrów surowej szynki dojrzewającej
  • 2 pomidory
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 1 cebula
  • 1 papryczka habanero
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki miękkiego masła
  • Ulubione przyprawy
  • np. czarny pieprz
  • oregano
  • bazylia
  • słodka lub ostra papryka
  • Czosnkowy sos chili TaoTao do podania

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6).

  • Krok 2.

    Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie smarujemy nim bagietkę.

  • Krok 3.

    Na każdej części układamy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w plastry pomidory, poszatkowaną papryczkę habanero oraz po plastrze szynki dojrzewającej.

  • Krok 4.

    Na koniec dodajemy ser żółty i przyprawiamy według uznania.

  • Krok 5.

    Zapiekamy w piekarniku po grillem, aż ser się rozpuści.

  • Krok 6.

    Podajemy z Czosnkowym sosem chili TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności