< 1h
2 osób

Zupa paprykowa

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy kolanka 1 opakowanie
  • 1 cebula
  • 1 strąk chili
  • 2 czerwone papryki
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 opakowania Makaronu ryżowego kolanka
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • listki mięty

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju.

  • Krok 2.

    Dodajemy mieloną paprykę i podsmażamy, aż zacznie mocno pachnieć.

  • Krok 3.

    Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek.

  • Krok 4.

    Podsmażamy.

  • Krok 5.

    Dorzucamy pokrojoną w dość małą kostkę paprykę i chili.

  • Krok 6.

    Zalewamy bulionem.

  • Krok 7.

    Gotujemy 10 minut.

  • Krok 8.

    Do zupy wrzucamy makaron ryżowy świderki TaoTao i gotujemy kolejne 10 minut.

  • Krok 9.

    Doprawiamy i posypujemy porwanymi listkami mięty.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    &nbsp;

  • Krok 12.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.

  • Krok 13.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 14.

    149651965104881.

  • Krok 15.

    -2207520000.

  • Krok 16.

    1419865493.

  • Krok 17.

    /748064915263580/.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności