Składniki
- Makaron ryżowy kolanka 1 opakowanie
- 1 cebula
- 1 strąk chili
- 2 czerwone papryki
- 3 ząbki czosnku
- 1 opakowania Makaronu ryżowego kolanka
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- sól i pieprz do smaku
- listki mięty
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju.
-
Krok 2.
Dodajemy mieloną paprykę i podsmażamy, aż zacznie mocno pachnieć.
-
Krok 3.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek.
-
Krok 4.
Podsmażamy.
-
Krok 5.
Dorzucamy pokrojoną w dość małą kostkę paprykę i chili.
-
Krok 6.
Zalewamy bulionem.
-
Krok 7.
Gotujemy 10 minut.
-
Krok 8.
Do zupy wrzucamy makaron ryżowy świderki TaoTao i gotujemy kolejne 10 minut.
-
Krok 9.
Doprawiamy i posypujemy porwanymi listkami mięty.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 13.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 14.
149651965104881.
-
Krok 15.
-2207520000.
-
Krok 16.
1419865493.
-
Krok 17.
/748064915263580/.