Składniki
- Czerwona papryka chili w zalewie 3-4 szt.
- Makaron WONTON 1/2 opakowania
- 500 ml bulionu
- 4 ząbki czosnku
- sok z jednej limonki
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- Łyżeczka ostrej papryki
- Łyżeczka sproszkowanej trawy cytrynowej
- Łyżeczka cynamonu
- Łyżeczka imbiru
- Łyżeczka curry
- Łyżeczka przyprawy nasi goreng
- Parę suszonych liści limonki Kaffir
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W garnku rozgrzać oliwę, wsypać przyprawy oraz rozgniecione ząbki czosnku i poddusić, żeby wydobyć z przypraw aromat.
-
Krok 2.
Dodać pokrojone w kostkę papryczki chili, sok z limonki i liście limonki Kaffir.
-
Krok 3.
Zalać gorącym bulionem i gotować około 5 minut, by smaki się połączyły.
-
Krok 4.
Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać razem z zupą.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.
-
Krok 9.
facebook.com/photo.
-
Krok 10.
php?fbid=425073530896055&set=a.
-
Krok 11.
153827368020674.
-
Krok 12.
37658.
-
Krok 13.
149651965104881&type=3&theater.