< 1h
3 osób

Zupa ostro kwaśna z makaronem Wonton TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: tajska

Smak: ostro-kwaśny

Składniki

  • Czerwona papryka chili w zalewie 3-4 szt.
  • Makaron WONTON 1/2 opakowania
  • 500 ml bulionu
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z jednej limonki
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • Łyżeczka ostrej papryki
  • Łyżeczka sproszkowanej trawy cytrynowej
  • Łyżeczka cynamonu
  • Łyżeczka imbiru
  • Łyżeczka curry
  • Łyżeczka przyprawy nasi goreng
  • Parę suszonych liści limonki Kaffir
  • &nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W garnku rozgrzać oliwę, wsypać przyprawy oraz rozgniecione ząbki czosnku i poddusić, żeby wydobyć z przypraw aromat.

  • Krok 2.

    Dodać pokrojone w kostkę papryczki chili, sok z limonki i liście limonki Kaffir.

  • Krok 3.

    Zalać gorącym bulionem i gotować około 5 minut, by smaki się połączyły.

  • Krok 4.

    Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać razem z zupą.

  • Krok 5.

    &nbsp;

  • Krok 6.

    &nbsp;

  • Krok 7.

    &nbsp;

  • Krok 8.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.

  • Krok 9.

    facebook.com/photo.

  • Krok 10.

    php?fbid=425073530896055&amp;set=a.

  • Krok 11.

    153827368020674.

  • Krok 12.

    37658.

  • Krok 13.

    149651965104881&amp;type=3&amp;theater.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności