Składniki
- 1 bagietka
- 6 plastrów surowej szynki dojrzewającej
- 2 pomidory
- 6 plastrów sera żółtego
- 1 cebula
- 1 papryczka habanero
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki miękkiego masła
- Ulubione przyprawy
- np. czarny pieprz
- oregano
- bazylia
- słodka lub ostra papryka
- Czosnkowy sos chili TaoTao do podania
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Bagietkę kroimy wzdłuż, a następnie na trzy części (mam powstać ich 6).
-
Krok 2.
Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a następnie smarujemy nim bagietkę.
-
Krok 3.
Na każdej części układamy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w plastry pomidory, poszatkowaną papryczkę habanero oraz po plastrze szynki dojrzewającej.
-
Krok 4.
Na koniec dodajemy ser żółty i przyprawiamy według uznania.
-
Krok 5.
Zapiekamy w piekarniku po grillem, aż ser się rozpuści.
-
Krok 6.
Podajemy z Czosnkowym sosem chili TaoTao.