Składniki
- Sos Teriyaki 4 łyżki
- 5 dużych ziemniaków
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 100 g sera feta
- pęczek natki pietruszki
- po 1 łyżeczki słodkiej papryki i kurkumy
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 300 ml bulionu warzywnego
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Bulion podgrzewamy, doprawiamy i mieszamy z sosem teriyaki.
-
Krok 2.
-
Krok 3.
Ziemniaki szorujemy i pozostawiamy w skórce.
-
Krok 4.
Kroimy na cienkie talarki.
-
Krok 5.
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w drobną kostkę, a pieczarki w ćwiartki.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Blachę do pieczenia smarujemy cienko olejem, a następnie układamy na niej ziemniaki, cebulę, czosnek i pieczarki.
-
Krok 8.
Posypujemy pokruszonym serem feta i posiekaną natką pietruszki.
-
Krok 9.
Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i kurkumą.
-
Krok 10.
Zalewamy równomiernie bulionem i skrapiamy niewielką ilością oleju.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.
-
Krok 13.
W trakcie pieczenia możemy przemieszać składniki, by równomiernie się piekły.
-
Krok 14.
-
Krok 15.
-
Krok 16.
www.
-
Krok 17.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 18.
149651965104881.
-
Krok 19.
-2207520000.
-
Krok 20.
1432796025.
-
Krok 21.
/829829830420421/
-
Krok 22.
-
Krok 23.
-
Krok 24.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 25.
.