Składniki
- Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opak.
- Sos chili czarny 1/2 opak.
- 200 g antrykotu wołowego
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka habanero
- 2 marchewki
- ½ pęczka dymki
- ½ natki pietruszki
- ½ opakowania Czarnego sosu chili TaoTao
- ½ opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao
- 1 łyżka oleju do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Oczyszczone mięso kroimy w niedługie paski.
-
Krok 2.
Papryki oraz marchewkę w cieniutkie słupki, a dymkę pod kątem w krążki.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Rozgrzewamy olej na patelni lub w woku.
-
Krok 6.
Wrzucamy Paprykę i marchewkę.
-
Krok 7.
Kiedy zmiękną, dodajemy mięso.
-
Krok 8.
Smażymy krótko, żeby warzywa pozostały chrupiące.
-
Krok 9.
Dodajemy czarny sos chili, dymkę i natkę pietruszki.
-
Krok 10.
Mieszamy.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Makaron ryżowy z tapioką wkładamy do miski, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, a następnie odcedzamy po upływie 5 minut.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
Makaron mieszamy z mięsem i warzywami.
-
Krok 15.
-
Krok 16.
www.
-
Krok 17.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 18.
149651965104881.
-
Krok 19.
-2207520000.
-
Krok 20.
1446190919.
-
Krok 21.
/891627370907333/
-
Krok 22.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 23.
.