< 1h
4 osób

Wietnamska zupa pho z wołowiną TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: wietnamska

Smak: słodki

Składniki

  • Makaron ryżowy wstążki 150 gram
  • Sos rybny 2 łyżki
  • 1 litr esencjonalnego i klarownego wywaru wołowego przyprawionego imbirem i anyżem
  • 200 g pokrojonej w bardzo cienkie plastry wołowiny (najlepiej wcześniej ją zmrozić &ndash; wtedy łatwiej będzie kroić)&nbsp;
  • 1 drobno posiekanej cebuli
  • posiekany szczypiorek z dymki
  • limonka pokrojona w ćwiartki
  • 1 papryczka chili
  • kolendra&nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Podgrzewamy wywar.

  • Krok 2.

    Dodajemy sos rybny, posiekaną cebulę, pokrojoną w plasterki papryczkę chili i wyciśnięty z połowy limonki sok.&nbsp;

  • Krok 3.

    Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 5 minut.

  • Krok 4.

    Po tym czasie odcedzamy.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

    Makaron rozkładamy do dwóch talerzy, na nim układamy plastry wołowiny i zalewamy gorącym bulionem, żeby mięso się ścięło.

  • Krok 7.

    &nbsp;

  • Krok 8.

    Zupę posypujemy dymką, kolendrą i kawałkami papryczki chili.

  • Krok 9.

    Podajemy z kawałkami limonki.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    &nbsp;

  • Krok 12.

  • Krok 13.

    &nbsp;

  • Krok 14.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 15.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności