< 1h
2 osób

Tajska zupa z pulpecikami

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: tajska

Smak: pikantny

Składniki

  • Sos ostrygowy 2 łyżki
  • Makaron ryżowy nitki 100g
  • Czerwona papryka chili w zalewie 2 szt.
  • 300g mielonego mięsa z indyka
  • 600ml bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • sok z jednej limonki
  • 1 łyżka suszonej trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
  • posiekany szczypior
  • &nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Do mięsa dodać sos ostrygowy, szczypior, drobno pokrojoną papryczkę chili, imbir i skrobię ziemniaczaną.

  • Krok 2.

    Wymieszać dokładnie i uformować małe kuleczki.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

    Makaron zalać gorącą wodą, odcedzić po 5 minutach.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

    Zagotować bulion.

  • Krok 7.

    Wsypać do niego marchewkę, pokrojony na plasterki czosnek, pokrojone na kawałki liście kapusty pekińskiej, trawę cytrynową, cukier trzcinowy oraz wlać sok z limonki.

  • Krok 8.

    Doprawić sosem ostrygowym.

  • Krok 9.

    Następnie wrzucić mięsne pulpeciki i gotować około 10 minut.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    Podawać z makaronem z brązowego ryżu, krążkami papryczki chili i posiekanym szczypiorkiem.

  • Krok 12.

    &nbsp;

  • Krok 13.

    &nbsp;

  • Krok 14.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.

  • Krok 15.

    facebook.com/photo.

  • Krok 16.

    php?fbid=443247839078624&amp;set=a.

  • Krok 17.

    153827368020674.

  • Krok 18.

    37658.

  • Krok 19.

    149651965104881&amp;type=1&amp;theater &nbsp;.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności