Składniki
- Słodki sos chili 1 butelka
- 1 opakowanie wytrawnych kruchych babeczek
- 3 awokado
- 350 g krewetek koktajlowych
- 1 limonka
- 1-2 papryki chili
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- olej do smażenia
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Awokado przekrawamy na połówki, wyjmujemy miąższ i dokładnie rozgniatamy widelcem.
-
Krok 2.
Dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, sok i skórkę z limonki oraz przyprawiamy solą i pieprzem.
-
Krok 3.
Krewetki krótko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku.
-
Krok 4.
Dno babeczek smarujemy Słodkim sosem chili TaoTao, wypełniamy masą z awokado.
-
Krok 5.
Dekorujemy krewetkami, pokrojonymi drobno paprykami chili i natką pietruszki.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 9.
facebook.com/photo.
-
Krok 10.
php.
-
Krok 11.
.