Składniki
- Sos sojowy 3 łyżeczki
- Ocet ryżowy 1 łyżka
- 2 piersi kurczaka pokrojone w kostkę po 1 papryce czerwonej i żółtej 1 mała cukinia kilka pieczarek 6 łyżek oliwy
- drobno posiekana cebula
- 3 ząbki czosnku
- kawałek świeżego imbiru
- po 1 łyżeczce tymianku
- oregano i bazylii
- szczypta soli i pieprzu.
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Przyrządzamy marynatę: cebulę i czosnek drobno siekamy, imbir ścieramy na tarce.
-
Krok 2.
Sos sojowy TaoTao mieszamy z oliwą, octem, imbirem, cebulą i czosnkiem.
-
Krok 3.
Umyte i osuszone kawałki kurczaka zamaczamy w marynacie i odstawiamy na 30 minut do lodówki.
-
Krok 4.
Paprykę czyścimy, kroimy w kostkę, podobni pieczarki i cukinię.
-
Krok 5.
Warzywa i mięso nabijamy na patyczki, układamy na tackach do grillowania, podlewamy marynatą i posypujemy ziołami.
-
Krok 6.
Grillujemy przez ok. 20 minut.