> 1h
2 osób

Szaszłyki wołowe TaoTao – Anticuchos (Peru)

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: inna

Smak: słodki

Składniki

  • Sos pomidorowy z chili 4 łyżki
  • 150 g mięsa wołowego
  • 1 żółta papryka
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Mięso i paprykę kroimy w 1 i 1 cm kostkę.

  • Krok 2.

    Z octu wymieszanego z przyprawami sporządzamy marynatę, w której umieszczamy mięso i paprykę na 2 godziny.

  • Krok 3.

     

  • Krok 4.

    Po tym czasie mięso oraz paprykę nadziewamy na szpadki.

  • Krok 5.

    Grillujemy lub smażymy na patelni grillowej po około 3 minuty z każdej strony.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

    Szaszłyki podajemy posypane natką pietruszki i z pomidorowym sosem z chili 

  • Krok 8.

  • Krok 9.

     

  • Krok 10.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 11.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności