Składniki
- Sos pomidorowy z chili 4 łyżki
- 150 g mięsa wołowego
- 1 żółta papryka
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- 1 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczki mielonego kuminu
- 1 pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Mięso i paprykę kroimy w 1 i 1 cm kostkę.
-
Krok 2.
Z octu wymieszanego z przyprawami sporządzamy marynatę, w której umieszczamy mięso i paprykę na 2 godziny.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
Po tym czasie mięso oraz paprykę nadziewamy na szpadki.
-
Krok 5.
Grillujemy lub smażymy na patelni grillowej po około 3 minuty z każdej strony.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Szaszłyki podajemy posypane natką pietruszki i z pomidorowym sosem z chili
-
Krok 8.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 11.
.