Składniki
- Sos sojowy 30 ml
- Sos Sambal Oelek 10 ml
- Ocet ryżowy 30 ml
- 500 g zielonych ogórków
- 4 łyżki cukru
- 6 łyżek sosu sojowego jasnego TaoTao
- 2 łyżki sosu sambal oelek TaoTao
- 6 łyżek octu ryżowego TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Ogórki obrać, pokroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne.
-
Krok 2.
Pokroić w słupki.
-
Krok 3.
Pozostałe składniki połączyć, dokładnie wymieszać.
-
Krok 4.
Powstałą marynatą zalać ogórki, odstawić do lodówki na 30 minut.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
jureksobieniak.
-
Krok 8.
pl/przepisy/swieze-pikle-z-ogorkow-z-sosem-sambal-oelek-taotao/
-
Krok 9.
Przepis autorski Jurek Sobieniak.