15 min
2 osób

Stir fry z makaronem ryżowym i słodko-pikantnym sosem chili TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Makaron zalewamy gorącą wodą.

  • Krok 2.

    Przykrywamy i odcedzamy po 5 minutach.

  • Krok 3.

    Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej.

  • Krok 4.

    Wrzucamy pokrojony w plasterki por, pokrojony w kostkę boczek, cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę, grzyby i marchew pokrojone w drobne słupki.

  • Krok 5.

    Smażymy około 5 minut.

  • Krok 6.

    Dodajemy sos sojowy i dusimy 2 minuty.

  • Krok 7.

    Następnie na patelnię wkładamy makaron, dokładnie mieszamy i smażymy kolejne 3 minuty.

  • Krok 8.

    Polewamy słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.

  • Krok 9.

    Posypujemy natką pietruszki.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

     

  • Krok 12.

  • Krok 13.

     

  • Krok 14.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 15.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności