Składniki
- Makaron ryżowy nitki 1 opakowanie
- Sos sojowy 2 łyżki
- Słodko-pikantny sos chili 6 łyżek
- Grzyby MUN 4 sztuki
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 cebuli
- 1 por – biała część
- 1 czerwonej i zielonej papryki
- 1 marchewki
- 50 g boczku
- 1 pęczka natki pietruszki
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron zalewamy gorącą wodą.
-
Krok 2.
Przykrywamy i odcedzamy po 5 minutach.
-
Krok 3.
Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej.
-
Krok 4.
Wrzucamy pokrojony w plasterki por, pokrojony w kostkę boczek, cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę, grzyby i marchew pokrojone w drobne słupki.
-
Krok 5.
Smażymy około 5 minut.
-
Krok 6.
Dodajemy sos sojowy i dusimy 2 minuty.
-
Krok 7.
Następnie na patelnię wkładamy makaron, dokładnie mieszamy i smażymy kolejne 3 minuty.
-
Krok 8.
Polewamy słodko-pikantnym sosem chili TaoTao.
-
Krok 9.
Posypujemy natką pietruszki.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 15.
.