Składniki
- Papier ryżowy 10 arkuszy
- Sos do sajgonek 1 butelka
- 150 g wędzonego łososia
- 1 strąk czerwonej papryki
- 1 pęczka szczypiorku
- 2 ogórki gruntowe
- 10 arkuszy papieru ryżowego
- ulubiony sos do podania (np. sos do sajgonek)
-
-
-
-
-
-
-
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Rozdrabniamy łososia.
-
Krok 2.
Paprykę i obrane ogórki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w cienkie słupki.
-
Krok 3.
Szczypiorek docinamy na długość słupków warzywnych.
-
Krok 4.
Każdy arkusz papieru ryżowego moczymy przez parę sekund w ciepłej wodzie i rozkładamy na desce.
-
Krok 5.
W jednej trzeciej arkusza układamy obok siebie wszystkie składniki nadzienia i ciasno zwijamy jak krokiety.
-
Krok 6.
Postępujemy w ten sposób aż do wyczerpania składników.
-
Krok 7.
Podajemy z ulubionym sosem TaoTao (np. sos do sajgonek TaoTao).
-
Krok 8.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 12.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 13.
149651965104881.
-
Krok 14.
-2207520000.
-
Krok 15.
1410775089.
-
Krok 16.
/696312147105524/
-
Krok 17.
-
Krok 18.
-
Krok 19.
-
Krok 20.
-
Krok 21.
.