30 min
2 osób

Spaghetti ze szpinakiem

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • 200 g makaronu spaghetti
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 200 g liści szpinaku
  • 1 awokado
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g bryndzy owczej
  • 2 łyżki Bazylii & chili TaoTao
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie.

  • Krok 2.

    Odcedzamy.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

    Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado wyciągamy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem na papkę.

  • Krok 6.

  • Krok 7.

    Na patelni rozgrzewamy Bazylię & chili TaoTao wraz z olejem.

  • Krok 8.

    Dodajemy kurczaka i czosnek.

  • Krok 9.

    Podsmażamy, aż kurczak się zrumieni.

  • Krok 10.

    Dodajemy liście szpinaku, a kiedy zwiędną i zmniejszą swoją objętość, wrzucamy bryndzę i awokado.

  • Krok 11.

    Dokładnie mieszamy, żeby składniki się połączyły.

  • Krok 12.

  • Krok 13.

    Dodajemy nieco wody (najlepiej z gotowania makaronu) oraz makaron a następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

  • Krok 14.

    Dokładnie mieszamy.

  • Krok 15.

    Przed podaniem możemy posypać startym serem, np. parmezanem.

  • Krok 16.

     .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności