Składniki
- 200 g makaronu spaghetti
- 1 pojedynczy filet z kurczaka
- 200 g liści szpinaku
- 1 awokado
- 4 ząbki czosnku
- 150 g bryndzy owczej
- 2 łyżki Bazylii & chili TaoTao
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Spaghetti gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie.
-
Krok 2.
Odcedzamy.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Filet z kurczaka kroimy w cienkie paski, czosnek w plasterki, a z awokado wyciągamy pestkę, a miąższ rozgniatamy widelcem na papkę.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Na patelni rozgrzewamy Bazylię & chili TaoTao wraz z olejem.
-
Krok 8.
Dodajemy kurczaka i czosnek.
-
Krok 9.
Podsmażamy, aż kurczak się zrumieni.
-
Krok 10.
Dodajemy liście szpinaku, a kiedy zwiędną i zmniejszą swoją objętość, wrzucamy bryndzę i awokado.
-
Krok 11.
Dokładnie mieszamy, żeby składniki się połączyły.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
Dodajemy nieco wody (najlepiej z gotowania makaronu) oraz makaron a następnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
-
Krok 14.
Dokładnie mieszamy.
-
Krok 15.
Przed podaniem możemy posypać startym serem, np. parmezanem.
-
Krok 16.
.