< 1h
1 osób

Sos do sushi

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Marynaty

Kuchnia: inna

Smak: słodki

Składniki

  • &frac34; szklanki Sosu sojowego ciemnego TaoTao
  • &frac12; szklanki cukru (najlepiej pudru)
  • sok i skórka z limonki
  • 1 łyżka wódki
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Do rondelka wlewamy sos sojowy, dodajemy cukier i podgrzewamy na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści.

  • Krok 2.

    Dodajemy sok i skórkę z limonki oraz wódkę.

  • Krok 3.

    Zmniejszamy ogień i redukujemy przez 30 minut, aż sos stanie się bardzo gęsty (jak syrop) od czasu do czasu mieszając.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

    Posypujemy natką pietruszki i podajemy do sushi.

  • Krok 7.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności