30 min
1 osób

Smażony bób

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przekąski

Kuchnia: fusion

Smak: pikantny

Składniki

  • 400 g bobu mrożonego
  • 200 g boczku wędzonego
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki Sosu sojowego ciemnego TaoTao
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • czarny pieprz
  • ostra papryka
  • sól

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut.

  • Krok 2.

    Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

    Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.

  • Krok 6.

    Boczek kroimy w drobną kostkę, a następnie wrzucamy na patelnię i pozwalamy, by wytopił się z niego tłuszcz.

  • Krok 7.

    Cebulę kroimy w piórka i również dodajemy na patelnię.

  • Krok 8.

    Kiedy cebula się przyrumieni, dodajemy bób.

  • Krok 9.

    Doprawiamy pieprzem, ostrą papryką i sosem sojowym.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    Podajemy jako dodatek do dania głównego, lub jako samodzielną przekąskę.

  • Krok 12.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności