Składniki
- 400 g bobu mrożonego
- 200 g boczku wędzonego
- 2 czerwone cebule
- 2 łyżki Sosu sojowego ciemnego TaoTao
- 1 łyżka oleju kokosowego
- czarny pieprz
- ostra papryka
- sól
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Bób gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut.
-
Krok 2.
Po tym czasie odcedzamy i obieramy z łupin.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
-
Krok 6.
Boczek kroimy w drobną kostkę, a następnie wrzucamy na patelnię i pozwalamy, by wytopił się z niego tłuszcz.
-
Krok 7.
Cebulę kroimy w piórka i również dodajemy na patelnię.
-
Krok 8.
Kiedy cebula się przyrumieni, dodajemy bób.
-
Krok 9.
Doprawiamy pieprzem, ostrą papryką i sosem sojowym.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Podajemy jako dodatek do dania głównego, lub jako samodzielną przekąskę.
-
Krok 12.
.