Składniki
- Sos sojowy 10 ml
- Słodko-pikantny sos chili 30 ml
- 4 główki sałaty rzymskiej mini
- olej do smażenia
- 6 łyżek słodko-pikantnego sosu chili TaoTao
- 1 cebula czerwona
- 100 g koziego twarożku
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
- 2 kromki pumpernikla
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Sałatę rzymską oczyścić i umyć, przekroić wzdłuż na cztery części.
-
Krok 2.
Obsmażyć na mocno rozgrzanej patelni na odrobinie oleju.
-
Krok 3.
Zalać słodko-pikantnym sosem chili, odstawić na kilka minut.
-
Krok 4.
Cebulę obrać, pokroić w pióra, zeszklić na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 5.
Serek kozi wymieszać z jasnym sosem sojowym, posmarować nim kromki pumpernikla.
-
Krok 6.
Na wierzch ułożyć karmelizowaną czerwoną cebulę.
-
Krok 7.
Podawać z marynowaną sałatą rzymską.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Przepis autorski Jurek Sobieniak
-
Krok 11.
.