< 1h
4 osób

Smażona polędwica wieprzowa z ziemniakami w Marynacie w stylu chińskim TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Marynata w stylu chińskim 5-6
  • 300 g polędwicy wieprzowej
  • 4 ziemniaki
  • 1 duża cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sok i skórka z jednej cytryny i jednej pomarańczy
  • kawałek startego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Przygotowujemy zalewę do mięsa: mieszamy Marynatę w stylu chińskim TaoTao z sokiem i skórką z cytryny i pomarańczy, startym imbirem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem oraz poszatkowaną papryczką chili.

  • Krok 2.

  • Krok 3.

    Ziemniaki podgotowujemy (przez około 15 minut) w osolonej wodzie.

  • Krok 4.

  • Krok 5.

    Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę.

  • Krok 6.

    Na patelnię kładziemy również polędwicę, a gdy nieco się podsmaży dodajemy pozostałą zalewę, a następnie podgotowane ziemniaki.

  • Krok 7.

    Całość posypujemy poszatkowaną natką pietruszki i szczypiorkiem i smażymy, a następnie dusimy pod przykryciem około 25 minut, aż warzywa się przypieką, a mięso będzie gotowe.

  • Krok 8.

  • Krok 9.

    &nbsp;

  • Krok 10.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.

  • Krok 11.

    facebook.com/photo.

  • Krok 12.

    php.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności