Składniki
- Makaron ryżowy nitki 1/3 opak.
- Sos chili z limonką i kolendrą 20 ml
- 1/3 opakowania makaronu sojowego nitki TaoTao
- 1 seler naciowy
- 1 słoik pomidorów suszonych
- 1 strączek chili
- 1/2 pęczka dymki
- 3 łyżki majonezu
- 4 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao
- 200 g ugotowanych krewetek tygrysich
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron zalewamy na kilka minut wrzątkiem, odcedzamy gdy będzie miękki.
-
Krok 2.
Selera obieramy, kroimy pod skosem w cienkie plastry.
-
Krok 3.
Pomidory suszone, chili oraz dymkę kroimy w paseczki.
-
Krok 4.
Wszystkie wymienione składniki mieszamy.
-
Krok 5.
Z majonezu i sosu chili z limonką i kolendrą ucieramy sos.
-
Krok 6.
Krewetki przelewamy wrzątkiem .
-
Krok 7.
Makaron z dodatkami polewamy sosem, na wierzchu kładziemy krewetki.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Przepis autorski Jurek Sobieniak
-
Krok 11.
.