Składniki
- 15 Prażynek krewetkowych TaoTao
- 100 g łososia
- 20-30 omułków
- 2 garści podprażonych ziaren słonecznika
- sos winegret
- 200 g mieszanych sałat
- olej
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Rozgrzewamy olej i smażymy na nim prażynki krewetkowe.
-
Krok 2.
Doprawiamy.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
-
Krok 5.
Łososia i omułki również doprawiamy, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Sałaty rozkładamy na talerzu, dodajemy łososia podzielonego na kawałki, omułki, połamane prażynki oraz ziarna słonecznika.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
Skrapiamy sosem winegret i doprawiamy do smaku.
-
Krok 10.
.