30 min
2 osób

Sałatka z kalafiorem i papierem ryżowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy 10 ml
  • Sos chili z limonką i kolendrą 15 ml
  • Papier ryżowy 1/2 opak.
  • 1 kalafior
  • 1 marchewka
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • pieprz czarny do smaku
  • 3 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao
  • 1/2 opakowania papieru ryżowego TaoTao
  • 1/2 l  oleju roślinnego do smażenia

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Oczyszczonego kalafiora i obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

  • Krok 2.

    Dodać do nich pokrojony koperek, majonez, doprawić sosem sojowym, pieprzem i sosem chili z limonką i kolendrą.

  • Krok 3.

    Papier ryżowy usmażyć w dobrze rozgrzanym głębokim oleju, aby powstały chrupki, wyłowić na papierowy ręcznik.

  • Krok 4.

    Przygotowaną wcześniej sałatkę z kalafiora i marchewki wyłożyć do miski, obok podać chrupki z papieru ryżowego.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

     

  • Krok 7.

    Przepis autorski Jurek Sobieniak

  • Krok 8.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności