Składniki
- Sos sojowy 10 ml
- Sos chili z limonką i kolendrą 15 ml
- Papier ryżowy 1/2 opak.
- 1 kalafior
- 1 marchewka
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
- pieprz czarny do smaku
- 3 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą TaoTao
- 1/2 opakowania papieru ryżowego TaoTao
- 1/2 l oleju roślinnego do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Oczyszczonego kalafiora i obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
-
Krok 2.
Dodać do nich pokrojony koperek, majonez, doprawić sosem sojowym, pieprzem i sosem chili z limonką i kolendrą.
-
Krok 3.
Papier ryżowy usmażyć w dobrze rozgrzanym głębokim oleju, aby powstały chrupki, wyłowić na papierowy ręcznik.
-
Krok 4.
Przygotowaną wcześniej sałatkę z kalafiora i marchewki wyłożyć do miski, obok podać chrupki z papieru ryżowego.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Przepis autorski Jurek Sobieniak
-
Krok 8.
.