Składniki
- Sos miodowy z czosnkiem 8 łyżek
- 1 duży filet z piersi kurczaka
- 300 g mieszanych sałat
- 4 łyżki kukurydzy
- 2 ogórki gruntowe
- 1 duży pomidor
- 1 cebuli
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z połowy limonki
- 8 łyżek sosu miodowego z czosnkiem
- sól i pieprz
- czerwona słodka papryka
- zioła prowansalskie
-
-
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Wyczyszczony filet obtaczamy w Sosie miodowym z czosnkiem TaoTao i przyprawach.
-
Krok 2.
Odstawiamy w chłodne miejsce, by się zamarynował.
-
Krok 3.
Po 30 minutach układamy na grillu lub w piekarniku i pieczemy około 15 minut aż się zarumieni i będzie gotowy w środku.
-
Krok 4.
Łączymy sok z limonki z oliwą, dokładnie mieszamy, aż zaczną emulgować, a następnie przyprawiamy.
-
Krok 5.
Kurczaka i ogórki kroimy w plastry, cebulę w krążki, a pomidory w ćwiartki.
-
Krok 6.
Układamy sałatę na talerzach, a na niej warzywa i mięso.
-
Krok 7.
Posypujemy kukurydzą.
-
Krok 8.
Na krótko przed podaniem skrapiamy sosem.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 13.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 14.
149651965104881.
-
Krok 15.
-2207520000.
-
Krok 16.
1410775095.
-
Krok 17.
/692757704127635/.