Składniki
- Marynata w stylu chińskim 4 łyżki
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 1 strąka czerwonej papryki
- 1 czerwona cebula
- 4 rzodkiewki
- 2 garści roszponki
- 10 marynowanych grzybków łuskwiaków nameko (lub innych drobnych)
- 4 łyżki marynaty w stylu chińskim TaoTao
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- 1 łyżka oleju
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cukinię i marchewkę kroimy w grube, podłużne paski za pomocną obieraczki do warzyw.
-
Krok 2.
Paprykę w drobne słupki, a rzodkiewkę i cebulę w cienkie plasterki.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
Cukinię obtaczamy w marynacie w stylu chińskim TaoTao i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu lub grillujemy.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Łączymy wszystkie warzywa oraz roszponkę i grzyby.
-
Krok 7.
Posypujemy sezamem.
-
Krok 8.
Jako dressingu również używamy marynaty w stylu chińskim TaoTao.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 14.
.