15 min
2 osób

Sałatka z glonów wakame TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowo-grzybowy 100g
  • 1 zielony ogórek
  • 3 garści glonów wakame
  • 3 łyżki ziaren sezamu
  • 3 łyżki Octu ryżowego TaoTao
  • 3 łyżki Sosu sojowo-grzybowego TaoTao
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

     Glony wsypujemy do miseczki, zalewamy gorącą wodą i czekamy parę minut, aby dobrze spęczniały.

  • Krok 2.

    Odcedzamy.

  • Krok 3.

    Ogórek dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy na plastry, a następnie na drobne słupki.

  • Krok 4.

    Sezam podprażamy na lekko złoty kolor.

  • Krok 5.

    Do małego rondelka wlewamy ocet ryżowy, sos sojowy, parę łyżek wody i cukier.

  • Krok 6.

    Podgrzewamy, aż cukier się rozpuści.

  • Krok 7.

    Glony mieszamy z ogórkiem i sosem.

  • Krok 8.

    Posypujemy sezamem.

  • Krok 9.

    Taka sałatka jest świetną przystawką, zwłaszcza przed zupą miso i sushi.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    www.

  • Krok 12.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 13.

    149651965104881.

  • Krok 14.

    -2207520000.

  • Krok 15.

    1440756032.

  • Krok 16.

    /872682939468443/

  • Krok 17.

     

  • Krok 18.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 19.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności