< 1h
2 osób

Pstrąg smażony w chrupiącej panierce z sosem miodowo-czosnkowym TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos sojowy ciemny 15 ml
  • Sos sojowy 15 ml
  • Ocet ryżowy 15 ml
  • 2 filety z pstrąga
  • Panierka:
  • 100 g krakersów
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • Marynata:
  • 3 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 3 łyżki octu ryżowego TaoTao
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • pieprz czarny
  • Sos miodowo-czosnkowy:
  • 3 małe ząbki czosnku
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego TaoTao
  • sok z 1 cytryny
  • olej do smażenia&nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Dokładnie wymieszać składniki marynaty.

  • Krok 2.

    Włożyć do niej oczyszczone filety z pstrąga.

  • Krok 3.

    Odstawić na 30 minut do lodówki.

  • Krok 4.

    Składniki sosu miodowo-czosnkowego dokładnie zmiksować, odstawić.

  • Krok 5.

    Krakersy pokruszyć.

  • Krok 6.

    Pozostałe składniki panierki wymieszać osobno.

  • Krok 7.

    Filety z pstrąga osączyć z marynaty, opanierować, a na koniec obtoczyć w pokruszonych krakersach.

  • Krok 8.

    Smażyć w głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu.

  • Krok 9.

    Podawać z sosem.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    &nbsp;jureksobieniak.

  • Krok 12.

    pl/przepisy/pstrag-smazony-w-chrupiacej-panierce-z-sosem-miodowo-czosnkowym/

  • Krok 13.

    &nbsp;Przepis autorski Jurek Sobieniak.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności