< 1h
2 osób

Placuszki łososiowe na sałacie z Sosem chili z ananasem TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: europejska

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Sos chili z ananasem 3 łyżki
  • 250 g łososia
  • 3 ziemniaki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • natka pietruszki
  • parę liści sałaty lodowej
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • ewentualnie bułka tarta
  • &nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Łososia krótko ugotować lub upiec.

  • Krok 2.

    Mięso rozdrobnić.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

    Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości, a kiedy przestygną rozgnieść na gładką masę.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

    Łososia połączyć z ziamniakami, doprawić, dodać poszatkowaną natkę pietruszki, jajko, mąkę i ewentualnie bułkę tartą, jeśli masa okaże się zbyt rzadka.

  • Krok 7.

    Dokładnie wyrobić.

  • Krok 8.

  • Krok 9.

    Masę podzielić na 4 części i z każdej uformować placuszek.

  • Krok 10.

    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

  • Krok 11.

  • Krok 12.

    Podać na porwanych liściach sałaty lodowej skropionych Sosem chili z ananasem TaoTao.

  • Krok 13.

    &nbsp; &nbsp;

  • Krok 14.

    &nbsp;

  • Krok 15.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.

  • Krok 16.

    facebook.com/photo.

  • Krok 17.

    php?fbid=436727823063959&amp;set=pb.

  • Krok 18.

    149651965104881.

  • Krok 19.

    -2207520000.

  • Krok 20.

    1359711802&amp;type=3&amp;theater.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności