Składniki
- Sos chili z ananasem 3 łyżki
- 250 g łososia
- 3 ziemniaki
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki pszennej
- natka pietruszki
- parę liści sałaty lodowej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
- ewentualnie bułka tarta
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Łososia krótko ugotować lub upiec.
-
Krok 2.
Mięso rozdrobnić.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
Ziemniaki obrać i ugotować do miękkości, a kiedy przestygną rozgnieść na gładką masę.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Łososia połączyć z ziamniakami, doprawić, dodać poszatkowaną natkę pietruszki, jajko, mąkę i ewentualnie bułkę tartą, jeśli masa okaże się zbyt rzadka.
-
Krok 7.
Dokładnie wyrobić.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
Masę podzielić na 4 części i z każdej uformować placuszek.
-
Krok 10.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Podać na porwanych liściach sałaty lodowej skropionych Sosem chili z ananasem TaoTao.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
-
Krok 15.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.
-
Krok 16.
facebook.com/photo.
-
Krok 17.
php?fbid=436727823063959&set=pb.
-
Krok 18.
149651965104881.
-
Krok 19.
-2207520000.
-
Krok 20.
1359711802&type=3&theater.