Składniki
- Czosnkowy sos chili 30 ml
- 4 ziemniaki
- 1 mały bakłażan
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 małe jajka
- ½ pęczka natki pietruszki
- 4 gałązki rozmarynu
- 3 łyżki mąki pszennej
- 6-8 plastrów cienko pokrojonego boczku
- sól i pieprz do smaku
- Czosnkowy sos chili TaoTao
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Ziemniaki, cebulę i czosnek obieramy.
-
Krok 2.
Ścieramy na tarce.
-
Krok 3.
Dodajemy drobno pokrojonego bakłażana, poszatkowaną natkę pietruszki i rozmaryn, jajka, mąkę oraz przyprawy.
-
Krok 4.
Dokładnie mieszamy.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Rozgrzewamy patelnię.
-
Krok 7.
Wlewamy sporo oleju.
-
Krok 8.
Na rozgrzanym oleju układamy po łyżce ciasta i rozpłaszczamy na placek.
-
Krok 9.
Smażymy po obu stronach na złoty kolor.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Plastry boczku kładziemy na suchej, rozgrzanej patelni nieprzywierającej i wysmażamy na „chipsy”.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
Odsączone z tłuszczu placki podajemy z boczkiem i Czosnkowym sosem chili TaoTao.
-
Krok 14.
-
Krok 15.
www.
-
Krok 16.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 17.
149651965104881.
-
Krok 18.
-2207520000.
-
Krok 19.
1446190919.
-
Krok 20.
/895612257175511/
-
Krok 21.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek.