Składniki
- Marynata w stylu tajskim 4 łyżki
- 300 g fileta z łososia
- 1 duża kromka pszennego chleba
- 60 g boczku wędzonego
- 1 pęczka posiekanego koperku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Oczyszczonego i osuszonego łososia przekrajamy na dwa kawałki.
-
Krok 2.
Zalewamy sosem-marynatą w stylu tajskim TaoTao, a następnie układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
W tym czasie kroimy drobno boczek, a chleb rwiemy na okruszki.
-
Krok 5.
Przysmażamy boczek wraz z chlebem na rozgrzanej patelni.
-
Krok 6.
-
Krok 7.
Łososia posypujemy mieszanką boczkowo-chlebową oraz koperkiem i podajemy ze szpinakiem ugotowanym z dodatkiem śmietany i czosnku.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 12.
.