Składniki
- Makaron ryżowy nitki 1/3 opak.
- Sos sojowy 20 ml
- 500 g schabu środkowego
- 1/3 opakowania makaronu ryżowego nitki TaoTao
- 1 puszka cieciorki
- 1 jajko
- 300 g pieczarek
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
- 1 pęczek kolendry
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Schab pokroić na plastry i rozklepać na bardzo cienkie, niemal przezroczyste płaty.
-
Krok 2.
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, zostawić pod przykryciem, odcedzić gdy będzie miękki.
-
Krok 3.
Cieciorkę osączyć, zmiksować, wymieszać z jajkiem, pieczarkami pociętymi na ćwiartki i makaronem.
-
Krok 4.
Masę nakładać na płaty schabu, zwinąć jak gołąbki.
-
Krok 5.
Ułożyć w formie, wstawić do piekarnika o temp. 180C, piec ok. 40 minut.
-
Krok 6.
W międzyczasie pomidory przesmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę i sos sojowy, dusić kilka minut.
-
Krok 7.
Na koniec dodać posiekaną kolendrę.
-
Krok 8.
Paczuszki schabowe podawać z sosem pomidorowym.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorski Jurek Sobieniak
-
Krok 12.
.