< 1h
4 osób

Paczuszki schabowe z farszem z cieciorki TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: europejska

Smak: łagodny

Składniki

  • Makaron ryżowy nitki 1/3 opak.
  • Sos sojowy 20 ml
  • 500 g schabu środkowego
  • 1/3 opakowania makaronu ryżowego nitki TaoTao
  • 1 puszka cieciorki
  • 1 jajko
  • 300 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 4 łyżki sosu sojowego jasnego TaoTao
  • 1 pęczek kolendry

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Schab pokroić na plastry i rozklepać na bardzo cienkie, niemal&nbsp;przezroczyste płaty.

  • Krok 2.

    Makaron ryżowy zalać wrzątkiem, zostawić pod przykryciem, odcedzić gdy będzie miękki.

  • Krok 3.

    Cieciorkę osączyć, zmiksować, wymieszać z jajkiem, pieczarkami pociętymi na ćwiartki i makaronem.

  • Krok 4.

    Masę nakładać na płaty schabu, zwinąć jak gołąbki.

  • Krok 5.

    Ułożyć w formie, wstawić do piekarnika o temp. 180C, piec ok. 40 minut.

  • Krok 6.

    W międzyczasie pomidory przesmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę i sos sojowy, dusić kilka minut.

  • Krok 7.

    Na koniec dodać posiekaną kolendrę.

  • Krok 8.

    Paczuszki schabowe podawać z sosem pomidorowym.

  • Krok 9.

  • Krok 10.

    &nbsp;

  • Krok 11.

    Przepis autorski Jurek Sobieniak

  • Krok 12.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności