Składniki
- Sos miodowy z czosnkiem 1 opakowanie
- 300 g skrzydełek z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka chili
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta ostrej papryki mielonej
- 2 łyżki oleju
- mieszanka sałat
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Skrzydełka dokładnie oczyszczamy.
-
Krok 2.
Robimy marynatę.
-
Krok 3.
Mieszamy Sos miodowy z czosnkiem TaoTao z olejem, solą, ostrą papryką, posiekaną chili i roztartym czosnkiem.
-
Krok 4.
Marynatą pokrywamy mięso i odkładamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
-
Krok 5.
Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla do temperatury 200 stopni.
-
Krok 6.
Odsączone z nadmiaru marynaty skrzydełka układamy na ruszcie i pieczemy około 15 minut.
-
Krok 7.
Podajemy gorące z sałatą i pomidorkami koktajlowymi.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 10.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 11.
149651965104881.
-
Krok 12.
-2207520000.
-
Krok 13.
1404804546.
-
Krok 14.
/668420596561346/.