Składniki
- Sos sojowo-grzybowy 3 łyżki
- Makaron chiński 100g
- Grzyby MUN 3 szt.
- 500 g mięsa mielonego
- 2 łyżki bulionu warzywnego
- 3 jajka
- marchew 2 szt.
- cebula 2 szt.
- olej do smażenia
- natka pietruszki pęczek
- tymianek
- bułka tarta
- pieprz
- sól.
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Gotujemy wodę, zdejmujemy z ognia i wrzucamy makaron chiński TaoTao.
-
Krok 2.
Przykrywamy, po 3 minutach odcedzamy i kroimy na kawałki.
-
Krok 3.
Grzyby MUN TaoTao moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut, odcinamy końcówki nóżek.
-
Krok 4.
Następnie gotujemy przez kolejne 10 minut, odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.
-
Krok 5.
Marchew ścieramy na grubej tarce, cebulę drobno kroimy.
-
Krok 6.
Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy jajka, sos sojowy TaoTao, bulion, mięso i zioła.
-
Krok 7.
Przyprawiamy do smaku.
-
Krok 8.
Do powstałej masy dodajemy trochę bułki tartej, aby była bardziej zwarta.
-
Krok 9.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
-
Krok 10.
Podajemy z surówką oraz ryżem.