30 min
4 osób

Orientalna sałatka z marynowaną grillowaną cukinią i marchewką

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Sałatki

Kuchnia: połud. azjatycka

Smak: słodko-pikantny

Składniki

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Cukinię pokroić na długie i cienkie plastry (najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw), a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  • Krok 2.

  • Krok 3.

    Marynatę w stylu chińskim TaoTao wymieszać z 1 łyżką Bazylii & chili TaoTao, a w powstałej miksturze zamarynować przez 20 minut plastry cukinii.

  • Krok 4.

    Cukinię  grillować po 1-2 minuty z każdej strony.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

    Resztę Bazylii & chili rozgrzać na patelni, dodać pokrojony w plasterki czosnek i podsmażyć wraz z marchewką.

  • Krok 7.

  • Krok 8.

    Marchewkę wymieszać z grillowaną cukinią i koperkiem.

  • Krok 9.

    Można doprawić dodatkowo paroma kroplami sosu sojowego.

  • Krok 10.

  • Krok 11.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.

  • Krok 12.

    facebook.com/photo.

  • Krok 13.

    php.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności