Składniki
- Bazylia i chili mix warzywny 4 łyżki
- Marynata w stylu chińskim 3 łyżki
- 1 cukinia
- 6 młodych marchewek
- 2 ząbki czosnku
- Koperek
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cukinię pokroić na długie i cienkie plastry (najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw), a marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
-
Krok 2.
-
Krok 3.
Marynatę w stylu chińskim TaoTao wymieszać z 1 łyżką Bazylii & chili TaoTao, a w powstałej miksturze zamarynować przez 20 minut plastry cukinii.
-
Krok 4.
Cukinię grillować po 1-2 minuty z każdej strony.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Resztę Bazylii & chili rozgrzać na patelni, dodać pokrojony w plasterki czosnek i podsmażyć wraz z marchewką.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
Marchewkę wymieszać z grillowaną cukinią i koperkiem.
-
Krok 9.
Można doprawić dodatkowo paroma kroplami sosu sojowego.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 12.
facebook.com/photo.
-
Krok 13.
php.