Składniki
- Sos chili z cytryną 4 łyżki
- 250 g krewetek tygrysich
- 4 jajka
- sok z 1 limonki
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki pasty pomidorowej
- 1 pęczka natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Krewetki oczyszczamy, pozbywamy się ogonków i pancerzy.
-
Krok 2.
Mieszamy sok z limonki oraz sos chili z cytryną, wrzucamy krewetki i pozostawiamy 15 minut do zamarynowania.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
Rozmącamy jajka, dodajemy do nich pastę pomidorową, doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Na patelni rozgrzewamy olej.
-
Krok 7.
Podsmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy krewetki i całość zalewamy masą jajeczną.
-
Krok 8.
Smażymy aż jajka się zetną.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Omlet podajemy posypany natką pietruszki.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 15.
.