Składniki
- Papaja w syropie 1 opak.
- 4 pszenne naleśniki
- 1 opakowanie Papai w syropie TaoTao
- 1 gruszka
- 4 łyżki dżemu truskawkowego
- 1 laska wanilii
- sok z ½ cytryny
- 4 łyżki płatków migdałowych
- parę listków mięty
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Migdały prażymy na złoty kolor na suchej patelni.
-
Krok 2.
-
Krok 3.
Dżem wkładamy do rondla, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, papaję (zostawiając nieco do dekoracji), ziarenka z wanilii oraz sok z cytryny.
-
Krok 4.
Podgrzewamy aż składniki się połączą (ale nie rozpadną zupełnie), a „sos dżemowy” zredukuje.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Na środku każdego naleśnika układamy porcję nadzienia, rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni i składamy w trójkąt.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
Podajemy posypane miętą, migdałami oraz kostkami papai.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Naleśniki możemy też podsmażyć na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.
-
Krok 12.
Nabiorą wtedy wyjątkowej chrupkości.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
www.
-
Krok 15.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 16.
149651965104881.
-
Krok 17.
-2207520000.
-
Krok 18.
1446190901.
-
Krok 19.
/907656305971106/
-
Krok 20.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek.