Składniki
- Makaron ryżowy muszelki 1 opakowanie
- 1 opakowanie Makaronu ryżowego muszelki
- 100 g suchej kiełbasy krakowskiej
- 5 żółtek
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni.
-
Krok 2.
Oddzielamy białka od żółtek, a następnie żółtka rozkłócamy.
-
Krok 3.
Makaron muszelki TaoTao gotujemy w gorącej osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
-
Krok 4.
Odcedzamy zachowując parę łyżek wody z gotowania.
-
Krok 5.
Makaron przekładamy z powrotem do garnka wraz z wodą.
-
Krok 6.
Dodajemy podsmażoną kiełbasę i jajka.
-
Krok 7.
Szybko mieszamy, żeby jajka się podgrzały i nieco zgęstniały, ale nie ścięły się.
-
Krok 8.
Danie doprawiamy i podajemy posypane poszatkowaną natką pietruszki.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, www.
-
Krok 12.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 13.
149651965104881.
-
Krok 14.
-2207520000.
-
Krok 15.
1420023377.
-
Krok 16.
/758605200876218/.