Składniki
- Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opakowania
- 1 saszetka bulionu dashi (lub 500 ml bulionu warzywnego)
- 2 łyżki jasnej pasty miso
- 2 garści wodorostów wakame
- 2 garści kolendry
- 2 garści posiekanej dymki
- 2 ząbki czosnku
- ½ opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, po czym go odcedzamy.
-
Krok 2.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
Podgrzewamy bulion lub zalewamy dashi gorącą wodą.
-
Krok 5.
Gorącą wodą zalewamy również wodorosty wakame w oddzielnej miseczce.
-
Krok 6.
Kiedy napęcznieją, odcedzamy je i kroimy w mniejsze kawałki.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
Do bulionu dodajemy pastę miso, dokładnie ją rozpuszczamy.
-
Krok 9.
Wciskamy ząbek czosnku i dorzucamy makaron, wodorosty, dymkę i kolendrę.
-
Krok 10.
Możemy doprawić do smaku sosem sojowym.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
www.
-
Krok 13.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 14.
149651965104881.
-
Krok 15.
-2207520000.
-
Krok 16.
1438240803.
-
Krok 17.
/861261580610579/
-
Krok 18.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 19.
.