30 min
4 osób

Miso TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: fusion

Smak: słodko-pikantny

Składniki

  • Makaron ryżowy z tapioką 1/2 opakowania
  • 1 saszetka bulionu dashi (lub 500 ml bulionu warzywnego)
  • 2 łyżki jasnej pasty miso
  • 2 garści wodorostów wakame
  • 2 garści kolendry
  • 2 garści posiekanej dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ opakowania Makaronu ryżowego z tapioką TaoTao

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

     Makaron zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy pod przykryciem przez 5 minut, po czym go odcedzamy.

  • Krok 2.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

    Podgrzewamy bulion lub zalewamy dashi gorącą wodą.

  • Krok 5.

    Gorącą wodą zalewamy również wodorosty wakame w oddzielnej miseczce.

  • Krok 6.

    Kiedy napęcznieją, odcedzamy je i kroimy w mniejsze kawałki.

  • Krok 7.

  • Krok 8.

    Do bulionu dodajemy pastę miso, dokładnie ją rozpuszczamy.

  • Krok 9.

    Wciskamy ząbek czosnku i dorzucamy makaron, wodorosty, dymkę i kolendrę.

  • Krok 10.

    Możemy doprawić do smaku sosem sojowym.

  • Krok 11.

  • Krok 12.

    www.

  • Krok 13.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 14.

    149651965104881.

  • Krok 15.

    -2207520000.

  • Krok 16.

    1438240803.

  • Krok 17.

    /861261580610579/ 

  • Krok 18.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 19.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności