Składniki
- Makaron ryżowy wstążki 1 opakowanie
- FIX w stylu KIM CHI 1 opakowanie
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 2 garści czarnych oliwek
- 4 ząbki czosnku
- szczypior
- 200 g mięsa z pieczonej kaczki
- 1 łyżka oleju
- sól
- Sos sojowy TaoTao
- pieprz do smaku
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Mięso rwiemy na kawałki.
-
Krok 2.
Na patelni z grubym dnem lub w woku rozgrzewamy olej.
-
Krok 3.
Wrzucamy kaczkę oraz drobno posiekany czosnek.
-
Krok 4.
Podsmażamy chwilę, a następnie dokładamy paprykę i cukinię pokrojone w cienkie słupki oraz oliwki pokrojone w krążki.
-
Krok 5.
Smażymy krótko, by warzywa zachowały chrupkość.
-
Krok 6.
Fix rozpuszczamy w 300 ml zimnej wody i wlewamy na patelnię.
-
Krok 7.
Mieszamy wszystko dokładnie i gotujemy razem około 5 minut pod przykryciem, aż sos zgęstnieje.
-
Krok 8.
Doprawiamy do smaku.
-
Krok 9.
Makaron zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy pod przykryciem około 5 minut.
-
Krok 10.
Po tym czasie odsączamy i łączymy z sosem.
-
Krok 11.
Posypujemy posiekanym szczypiorem.