Składniki
- Makaron CHOW MEIN 1 opakowanie
- Sos chili z limonką i kolendrą 4 łyżki
- 150 g fileta z łososia
- 4 łyżki soku z limonki
- 1 pęczka natki pietruszki
- 5 pomidorków cherry
- 2 łyżki kaparów
- 4 łyżki czarnych oliwek
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Filet z łososia oczyszczamy, skrapiamy sokiem z limonki, przyprawiamy i pieczemy w średnio rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut (w zależności od grubości mięsa).
-
Krok 2.
Gotowe mięso rozdzielamy widelcem na mniejsze kawałki.
-
Krok 3.
Makaron zalewamy gorącą wodą, przykrywamy, odstawiamy na 5 minut, po czym odcedzamy.
-
Krok 4.
W tym czasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone pomidory.
-
Krok 5.
Do pomidorów wrzucamy makaron, dodajemy Sos chili z limonką i kolendrą, kapary i pokrojone w plasterki oliwki.
-
Krok 6.
Dokładnie mieszamy.
-
Krok 7.
Na koniec posypujemy obficie natką pietruszki i układamy kawałki łososia.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao,www.
-
Krok 11.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 12.
149651965104881.
-
Krok 13.
-2207520000.
-
Krok 14.
1404804560.
-
Krok 15.
/625805044156235/.