Składniki
- Makaron CHOW MEIN 1
- Sos ostrygowy 3 łyżki
- 600 ml bulionu warzywnego
- 3 cm imbiru
- 3 ząbki młodego czosnku
- 1 marchew
- pęczek rzodkiewki
- pół pęczka szczypiorku
- 1-2 ostre papryczki
- 3 łyżki Sosu ostrygowego TaoTao
- 1 łyżka oleju roślinnego
- sól i pieprz
- ewentualnie kilka kropel soku z limonki
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
W garnku rozgrzać olej i poddusić drobno pokrojony imbir, papryczkę i czosnek.
-
Krok 2.
Zalać bulionem i dorzucić pokrojoną w zapałkę marchew oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę.
-
Krok 3.
Gotować około 10-12 minut, aż smaki się połączą.
-
Krok 4.
Zupę doprawić Sosem ostrygowym TaoTao, solą i pieprzem.
-
Krok 5.
-
Krok 6.
Dołożyć posiekany szczypiorek i kilka kropel soku z limonki.
-
Krok 7.
Makaron chow mein TaoTao zalać gorącą wodą, przykryć, a po 5 minutach odcedzić.
-
Krok 8.
Zupę podawać z gorącym makaronem.
-
Krok 9.
-
Krok 10.
-
Krok 11.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao.