< 1h
1 osób

Lekka zupa z Makaronem chow mein TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Dania główne

Kuchnia: chińska

Smak: słodki

Składniki

  • Makaron CHOW MEIN 1
  • Sos ostrygowy 3 łyżki
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • 3 cm imbiru
  • 3 ząbki młodego czosnku
  • 1 marchew
  • pęczek rzodkiewki
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1-2 ostre papryczki
  • 3 łyżki Sosu ostrygowego TaoTao
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • sól i pieprz
  • ewentualnie kilka kropel soku z limonki
  • &nbsp;

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    W garnku rozgrzać olej i poddusić drobno pokrojony imbir, papryczkę i czosnek.

  • Krok 2.

    Zalać bulionem i dorzucić pokrojoną w zapałkę marchew oraz pokrojoną w plasterki rzodkiewkę.

  • Krok 3.

    Gotować około 10-12 minut, aż smaki się połączą.

  • Krok 4.

    Zupę doprawić Sosem ostrygowym TaoTao, solą i pieprzem.

  • Krok 5.

  • Krok 6.

    Dołożyć posiekany szczypiorek i kilka kropel soku z limonki.

  • Krok 7.

    Makaron chow mein TaoTao zalać gorącą wodą, przykryć, a po 5 minutach odcedzić.

  • Krok 8.

    Zupę podawać z gorącym makaronem.

  • Krok 9.

    &nbsp;

  • Krok 10.

    &nbsp;

  • Krok 11.

    Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao.

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności