Składniki
- Makaron ryżowy wstążki 50 dag
- Kiełki fasoli mung garść
- 50 dag szynki konserwowej
- - kilka rzodkiewek
- - 1 ogórek świeży
- - puszka kukurydzy
- - 3 łyżki majonezu
- - koperek
- - sól i pieprz
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Makaron ryżowy przygotowujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki.
-
Krok 2.
Szynkę kroimy w kosteczkę.
-
Krok 3.
Ogórka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w półtalarki.
-
Krok 4.
Rzodkiewkę grubo siekamy.
-
Krok 5.
Kukurydzę osączamy z zalewy, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
-
Krok 6.
Dodajemy majonez, posiekany koperek i przyprawiamy do smaku.