Składniki
- Zielona pasta curry 1/2 słoiczka
- Mleczko kokosowe 1 puszka
- 1 spory filet z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sok i skórka otarta z połowy limonki
- opcjonalnie 3 łyżki gęstego jogurtu
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- do podania: pieczywo
- ryż
- makaron ryżowy
-
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.
-
Krok 2.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz Zieloną pastę curry TaoTao.
-
Krok 3.
Podsmażamy.
-
Krok 4.
Dodajemy pokrojony w kostkę filet z kurczaka, całość dokładnie mieszamy i rumienimy kurczaka.
-
Krok 5.
Dolewamy Mleko kokosowe TaoTao, sok z limonki, wsypujemy skórkę z limonki, doprawiamy i gotujemy 20 minut, by sos odparował i się zagęścił (na tym etapie możemy również dodać jogurt).
-
Krok 6.
Podajemy z pieczywem, ugotowanym na sypko ryżem lub makaronem ryżowym TaoTao oraz chłodnym jogurtem.
-
Krok 7.
-
Krok 8.
-
Krok 9.
Przepis autorstwa Natalii Nowak-Bratek dla TaoTao, https://www.
-
Krok 10.
facebook.com/photo.
-
Krok 11.
php?fbid=431218923614849&set=pb.
-
Krok 12.
149651965104881.
-
Krok 13.
-2207520000.
-
Krok 14.
1359711802&type=3&theater.