15 min
2 osób

Krewetki z patelni TaoTao

Autor: zhutao

Rodzaj dania: Przystawki

Kuchnia: fusion

Smak: łagodny

Składniki

  • Sos imbirowy z soją 100g
  • 250 krewetek black tiger
  • 6 łyżek Sosu imbirowego z soją TaoTao
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 cm korzenia imbiru
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • sok i skórka z ½ cytryny
  • sól
  • czarny pieprz
  • chili

Sposób przygotowania

  • Krok 1.

    Jeśli krewetki były zamrożone, rozmrażamy je.

  • Krok 2.

    Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę, szczypiorek kroimy w krążki.

  • Krok 3.

  • Krok 4.

    Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.

  • Krok 5.

    Wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek i sproszkowane chili.

  • Krok 6.

    Podsmażamy przez 2 minuty.

  • Krok 7.

    Dodajemy osuszone krewetki.

  • Krok 8.

    Zalewamy Sosem imbirowym z soją oraz dodajemy sok i skórkę z cytryny.

  • Krok 9.

    Mieszamy i przyprawiamy do smaku.

  • Krok 10.

    Dusimy przez około 5 minut.

  • Krok 11.

  • Krok 12.

    Podajemy z pieczywem lub ulubionym makaronem ryżowym.

  • Krok 13.

  • Krok 14.

     www.

  • Krok 15.

    facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.

  • Krok 16.

    149651965104881.

  • Krok 17.

    -2207520000.

  • Krok 18.

    1440756032.

  • Krok 19.

    /876963012373769/

  • Krok 20.

    Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek

  • Krok 21.

     

  • Krok 22.

    .

Odwiedzając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie plików „cookies” zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z tej strony, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, że akceptujesz politykę stosowania plików cookies, opisaną w Polityce prywatności