Składniki
- Sos imbirowy z soją 100g
- 250 krewetek black tiger
- 6 łyżek Sosu imbirowego z soją TaoTao
- 4 ząbki czosnku
- 4 cm korzenia imbiru
- ½ pęczka szczypiorku
- 1 łyżka oleju kokosowego
- sok i skórka z ½ cytryny
- sól
- czarny pieprz
- chili
Sposób przygotowania
-
Krok 1.
Jeśli krewetki były zamrożone, rozmrażamy je.
-
Krok 2.
Czosnek i imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę, szczypiorek kroimy w krążki.
-
Krok 3.
-
Krok 4.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
-
Krok 5.
Wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek i sproszkowane chili.
-
Krok 6.
Podsmażamy przez 2 minuty.
-
Krok 7.
Dodajemy osuszone krewetki.
-
Krok 8.
Zalewamy Sosem imbirowym z soją oraz dodajemy sok i skórkę z cytryny.
-
Krok 9.
Mieszamy i przyprawiamy do smaku.
-
Krok 10.
Dusimy przez około 5 minut.
-
Krok 11.
-
Krok 12.
Podajemy z pieczywem lub ulubionym makaronem ryżowym.
-
Krok 13.
-
Krok 14.
www.
-
Krok 15.
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow/photos/pb.
-
Krok 16.
149651965104881.
-
Krok 17.
-2207520000.
-
Krok 18.
1440756032.
-
Krok 19.
/876963012373769/
-
Krok 20.
Przepis autorski Natalii Nowak-Bratek
-
Krok 21.
-
Krok 22.
.